• VEILIGHEID1

Taxatie

Soms is het belangrijk om te weten wat een woning waard is. Een taxatie geeft antwoord op deze vraag, maar er kunnen meerdere redenen zijn voor het opstellen van een taxatierapport. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een financiering voor uw nieuwe huis, een verhoging van de bestaande hypotheek in verband met een verbouwing of bij het vaststellen van de waarde van de woning bij overlijden of echtscheiding. Ook bij het bepalen van de vraagprijs van een woning, kan het handig zijn een taxatie uit te laten voeren.

Marktwaarde


Bij een taxatie wordt de marktwaarde van de woning bepaald, oftewel de waarde die de woning vertegenwoordigt op de huidige woningmarkt.

Zijn er eisen aan een taxatierapport?


Geldverstrekkers accepteren niet zomaar elke taxatie, maar hanteren strikte regels. Bij Vraag ’t verzekert u zich hiervan. De door mij afgegeven taxatierapporten worden namelijk opgesteld volgens de richtlijnen van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en daardoor door alle geldverstrekkers erkend. Het rapport wordt gemaakt door een Register Makelaar/Taxateur, ingeschreven in het Register van de Stichting VastgoedCert en aangesloten bij het NWWI. Wat kost een taxatierapport:

De  prijs voor het opstellen van een taxatierapport is, inclusief btw, kadasterkosten en kosten voor validatie van het NWWI.

appartement | tussenwoning | hoekwoning:  € 395,00.
tweekapper | vrijstaand-geschakelde woning | vrijstaande woning: € 450,00.

Contact

Maak hier uw keuze
Vult u hier alstublieft uw naam in?
Vult u hier alstublieft uw e-mail adres in?
Vult u hier alstublieft uw telefoonnummer in waarop ik u kan bereiken?
Please let us know your message.
Ongeldige invulling
{form shortcode}